Hans geschiedenis

Even voorstellen…… Mijn naam is Hans Paapen en ik zag het eerste levenslicht op 17 augustus 1970. Vroeg in mijn jeugd, in de tweede helft van de jaren ´70 kwam ik in aanraking met de watersport. Ik werd lid van TRB-RES, een zwemvereniging die vele takken van watersport in zich heeft. Ik heb daar aan vele onderdelen meegedaan, van recreatief zwemmen tot wedstrijd zwemmen en van Zwemmend Redden tot de onderwatersport. De berg diploma´s die ik daar heb vergaard is dan ook behoorlijk en heb bij TRB-RES ook mijn eerste instructeurs brevetten gehaald: ZIA (Zwemmend Redden Instructeur A), Snorkel Instructeur, 1* Instructeur en 2* Instructeur (Hoewel de laatste 2 op eigen initiatief)

Op mijn 12e jaar zag ik de eerste onderwatersport trainingen die plaats hadden na mijn training Zwemmend Redden en mijn interesse was gewekt. Dezelfde dag heb ik mijn ouders thuis doodleuk verteld: Pa, Ma, ik ga duiken……. En toen is het allemaal begonnen. Als eerste de snorkel diploma´s A, B en C daar ik gezien mijn leeftijd indertijd nog niet met perslucht mocht ´spelen´. Natuurlijk wel een zo nu en dan bij de ´echte´ duikers een hapje gestolen tijdens de training, maar daar bleef het dan ook bij tot mijn 14e jaar, toen begon het echt.

In 1984 heb ik mijn snorkelbrevet en 1* duikbrevet dan ook behaald, 2 jaar en een aantal duiken later mijn 2* en begin jaren ´90 mijn 3* duikbrevet (momenteel is dat het 4*) Begin jaren ´90 heb ik ook mijn eerste instructeur´s brevet behaald m.b.t. de duiksport en in al die jaren is de verslaving alleen maar toegenomen. Meer duiken, langer duiken, dieper duiken, anders duiken en noem maar op. Op een gegeven moment maakte ik de eerste wrakduik op de Noordzee met duikschool Get Wet, toen was het hek echt van de dam en ging ik me ook meer en meer interesseren voor het technisch duiken. Dat is in de loop der jaren gegroeid en in de afgelopen 3 jaar heb ik bij de IANTD de nodige papieren bij elkaar gespaard op het gebied van Technisch Duiken tot en met Full Trimix Duiker. Verder heb ik een jaartje of wat geleden ook weer eens mijn DAN vaardigheden ververst en, daar ik toch graag bezig blijf op duikgebied, daar ook maar de instructeurs papieren van behaald.

Momenteel heb ik met mijn maatje Joeri, die kan je beter leren kennen onder deze link, en Camiel, die je kan leren kennen onder deze link, veel duikplezier. We maken allerlei trips, doen aan grotduiken in de Ardennen en Frankrijk, hebben ondertussen een rebreather aangeschaft (megalodon), doen aan wrakduiken, voorheen veelal op de Fogo Isle waar ik begeleider ben geweest tijdens de diverse trips, we zijn Maritiem ´Instructeur´ geweest bij Duikschool Get Wet die leuke trainingen verzorgt op de Maasvlakte bij het Maritiem Trainings Centrum en zijn sinds eem tijd bezig met het verzorgen van allerlei opleidingen zoals je op deze site kunt lezen. Momenteel ben ik actief bij Duikvereniging Submarine. Hier heb ik ondere andere bestuursfuncties bekleed en ben ik momenteel actief in de opleidingscommissie. 

Ik ben de trotse vader van 3 gezonde zonen, waarvan ik mag hopen dat zij ook eens de enorme pracht en rust die het onderwaterleven biedt mogen gaan ontdekken.Een tijd geleden met de liefde van mijn leven Esther, en moeder van mijn jongste zoon verhuisd naar een droomlocatie in het buitenland, België, waar we met en van elkaar genieten in een pittoreske omgeving. Esther is medeverantwoordelijk voor de vormgeving van onze site, dit vanuit haar beroep. Wilt u meer van me weten, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Hier vind u mijn kwalificaties als instructeur

Meest recente nieuwsartikelen

Geen nieuwsberichten gevonden