Joeri Geschiedenis

Om maar met de deur in huis te vallen; mijn naam is Joeri Vinkx en ben geboren in het Brabantse land en daar ook gebleven. Geboren ben ik op 25 oktober 1976. In het dagelijks leven werk ik als Senior Projectcoördinator/Senior Construction Manager voor een grote Nederlandse aannemer die ook Internationaal behoorlijk aan de weg timmert. Dat mijn specifieke kennis, kunde en voorkeur zich vooral richt op grote waterbouwkundige werken zoals afgezonken tunnels en kades zal geen verassing zijn. Ik ben getrouwd met Inge die zo nu en dan ook duikt en vooral wil genieten van al het moois dat de onderwaterwereld te bieden heeft. Samen hebben wij 2 prachtige kinderen die nu al de eerste snorkel”lessen” krijgen... 

Ook ik kwam al vroeg met de watersport in aanraking; op mijn 10e levensjaar kreeg ik vinnen, bril en snorkel aangemeten om te starten met 4 snorkelbrevetten bij zwemvereniging TRB-RES. Ook ik kon niet wachten tot het echte werk zou beginnen en op mijn 14e jaar eerst het snorkelduiker en vervolgens het 1* brevet afgerond. Elk jaar een brevet erbij bracht me op mijn 17e bij het toenmalige 3* (huidig 4*) en wat nu…. Aangezien duiken mijn passie was en is verder gegaan met 1* instructeur. 

Dat we in die tijd zonder rijbewijs moesten gaan duiken deed ons niets, met fiets en aanhanger werden de diverse duikwateren in de omgeving van Tilburg bezocht. Ook werden de ouders geregeld gecharterd voor een retourtje Zeeland. Enkele jaren later werd voorzien van auto geheel Zeeland aangedaan voor menig plonsje in het zilte nat. 

Nu zal men denken wat wil men nog meer? De jaren hadden inmiddels al geleerd dat duiken niet alleen beoefend werd voor de ontspanning maar zeker ook voor het avontuur. De duiken die we maakten werden dieper en langer en steeds werd de grens een beetje verschoven. Dat daarbij de veiligheid in het gedrang kwam ach…. Nu blijkt dat het verstand met de jaren komt en dat bleek ook voor mijn maatjes Hans en Camiel te gelden. We wisten immers dat onze drang toch was om de grenzen te verkennen en dan liefst op een veilige manier. 

Wat zoeken en lezen op Internet bracht ons bij het duiken met Helium. We besloten samen een opleiding te volgen voor het duiken met Trimix. Ook de daarbij benodigde blender-courses werden in de opleiding even meegenomen. Deze laatste cursussen werden allen onder de vlag van de IANTD gevolgd. Omdat het lesgeven en doorgeven van kennis en ervaring toch in het bloed zit ook hier de instructor-course gevolgd en naast de jaren lesgeven bij het Maritiem Trainings Centrum…..

Vooral ook doorgegaan met te genieten van het duiken met mijn duikmaten Hans en Camiel en mooie duikreizen gemaakt naar Italië, Zwiteserland, Frankrijk, Egypte, Noorwegen, en de UK. Daar hebben we gedoken op wrakken en riffen tot over de 100 meter diepte met zowel Open Systeem (OC) als met rebreathers (CCR).

 

Daarnaast draag ik ook het grotduiken een warm hart toe. Na het volgen van de Full Cave opleiding in Mexico gaan we vaak duiken in België, Frankrijk en Mexico met zowel een dubbelset (OC) als sidemount (OC) of met de rebreather (CCR). 

De laaste jaren speelt zowel voor het grot- als wrakduiken de DPV (onderwater scooter) een steeds belangrijkere rol om grenzen te verleggen en de enorme hoeveelheid stages mee te kunnen nemen. 

Daarnaast blijft er nog voldoende tijd voor opleidingen binnen de eigen duikschool en inmiddels zijn al tientallen duikers en instructeurs gebrevetteerd volgens DAN, IANTD, TDI of NOB norm. 

De kracht van onze duikschool is dat wij in staat zijn de ontbrekende kennis bij onze cursisten aan te vullen met relevante prakrijkervaringen en kennis die wij zelf in onze carriere hebben opgedaan. Alles ondersteund door video’s en levendige annecdotes. Daarnaast organiseren wij elk jaar diverse trips/expedities met een wisselend en vaak internationale samenstelling naar de mooiste duiklocaties binnen Europa. Dit geeft de mogelijkheid om ook zonder vaste buddy de mooiste duiken te maken en constant je kennis te verbreden. 

Ik kijk er naar uit om kennis met je te maken!

Hier vind u mijn kwalificaties als instructeur.

Meest recente nieuwsartikelen

Geen nieuwsberichten gevonden